Cum funcționează o stație CNG

Procesul de obținere a CNG și de alimentare a vehiculelor este simplu și sigur:
Stațiile de alimentare a vehiculelor cu CNG își iau gazul din rețeaua națională, prin conductă, îl comprimă într-un compresor cu alimentare electrică și îl livrează în buteliile autovehiculelor printr-un distribuitor terminat cu un capăt de alimentare care se cuplează etanș, întreg circuitul din stație fiind capsulat, practic fără pierderi de gaz.
Compresoarele moderne au o tehnologie avansată, fără gresarea cilindrilor pe circuitul de comprimare, ceea ce înseamnă cantități reduse de ulei rezidual, care provin doar din gresarea motorului propriu-zis și se colectează controlat.
Autovehiculele nu au pierderi de carburant care să se scurgă în stații – nefiind vorba de carburant lichid – , iar circuitul de alimentare cu gaz este capsulat și unidirecționat spre alimentarea motorului.
Eventualele scăpări accidentale de gaze nu sunt periculoase, deoarece gazul natural este mai ușor decât aerul și se disipă rapid în atmosferă.
Stațiile sunt prevăzute cu numeroase sisteme redundante care previn pierderile de gaz, oprind automat stația și alimentarea autovehiculelor în care se detectează pierderi accidentale de gaz.